Menu Bar

###Don,t Touch###

let it blank

FMWL Event Calendar

Pinky Rosy Tutu



Pinky Rosy Plain Tutu
(Pink ribbon)

2 layers / 1 colour
Waist : 18" / Length : 11 "


Status : Sold (deana)



Creamy Yummy Plain Tutu
(Brown ribbon)

2 layers / 1 colour
Waist : 17" / Length : 11 "


Status : Sold (Deana)

Ini Julia dgn korean tutu after sikit adjustment


The flowery hair clip

Sketch design


Adriana with 2 1/2 layers tutu & rose petal underneath. Adriana menang pertandingan pakaian beragam di taska dia baru-baru ni.

Kadeja dgn birthday tutu. Pink with a bit green tutu. Tq mak-mak semua sebab ambilkan gambar...!

Wah.. hari ni mood Julia baik.. dia nak jadi model. Ni tutu konon2nya ade unsur etnik la.. Sebab fashion show Julia kena baju traditional. Ok tak? Kipas & bunga tu mummy buat sendiri... But bunga tu will add on the black ribbon. baru meriah sikit.. wah.. harap menang la Julia..


Biasa la.. model ni kena amik gambar candid je.. mana gheti pose lagi.. siap berhenti tgk iklan jap.


Ala.. tomel nye..!

Kalau korang ade konsep sendiri yg lagi best utk anak anda, email je, bagitau; "I want gorgeous tutu for my princess!!! "

Queen of Heart Tutu

Black 2" ribbon
Red white rose petal , underneath

Ini 2 layers tutu. I memang nak gunakan 1 solid red colour. Then i hias dgn rose petal warna red & little bit white. Then i tambah sikit big silver flower sequin. Actually i buat ni utk Julia's concert. The theme is traditional. Puas gak pikir sebab i memang dah decided nak pakaikan tutu utk dia masa concert... suddenly teacher dia kata traditional lak.

Last-last i terpikir Julia ada baju mini kimono nenek dia beli kat Japan warna putih & merah . Oleh kerana nak pakaikan tutu juga, i buatkan tutu ni; pakaikan dgn top kimono tu. Then i buatkan kipas tgn warna merah & sepit big rose flower kat kepala. Ok tak? Jadilah mcm korean punya baju... traditional jugak kan? Yelah.. takkan klu fashion show traditional je..; baju kurung, kebaya sari , baju melayu.. biasa sgt dah kan? Kita buatlah special skit utk anak kita... Traditional contemporary.. amacam?
Nanti i upload Julia dgn full costume ni. ok!

2 layers / 1 colour
Waist : 18" / Length : 18 "
Embellishment : Rose petals & big sequin

Price : RM 89

Kadeja, nak sambut birthday 2 tahun. My friend's daughter. She needs a simple tutu for her birthday celebration this sunday. So, i buatkan simple 2 layers tutu with 3 colours. I mix pink net dgn white net & campur sikit green net. Then hias dgn ribbon putih & hijau.

Mak Kadeja dah tgk gambar ni & dia suka. Okey la tu!

Front viewBack view
Details : Green ribbon with white

2 1/2 layers & 3 colours
Waist : 18" / Length : 12"
Embellishment : Ribbon


- Sold -




Adriana, my friend's daughter ada fashion parade. Dia jadi princess. So, i buatkan tutu ni. Rose petal with glitter small flower. Tak nak berat sgt sbb hari tu dah shopping dgn mak dia beli rantai, gelang, fairy wing, magic wand & crown. Tak nak sarat sgt.

Will update more picture of Adriana wearing this tutu.. Mak Adriana... Ambil gambar byk sikit ye nanti!

******************

Model tutu Adriana.


2 1/2 layers & 3 colours
Waist : 18" / Length : 19"
Embellishment : Rose petals & double big sequin


- Sold -


Ni projek tutu for my friend. Before letak lain2 finishing, i ambil foto dulu. Sebab suka dgn simple mcm ni. Rose petal je. Kalau berkenan mcm ni pun ok.. Yang ni 2 layer but using 3 tone of colours.
View dari bawah..

Before finishing
Proses kerja



Dah setahun lebih tak update blog ni. Hahahah... gila. Ye-ye je nak upload baby booties yg baru. I tak dpt buat pun. Tapi ade buat benda2 lain. Tak nak janji ape2.. Heheh..Terlalu busy .

I've decided utk jadikan blog ni tempat nak publish my hand craft project.
Now sibuk buat 'Tutu'. Gambar yg purple ni i buat utk my sis in law Sameeha. Sesuai utk baby 9 - 24 months. Kalau baby pakai jadi tutu labuh la.. klu dah setahun lebih jadi skirt la..
Comel kan klu baby pakai!

I nak pakaikan kat anak i.. tapi dia malu (budak 2 tahun pun pandai malu). Kalau i jadi dia, i pakai!

Mlm tadi buatkan my friend punye tutu lak, warna pink. Anak dia 3 tahun. Nak ala2 princess.Kira 2nd order lah ni. Harga kawan2 lain pulak. I belum rasa nak jual serius lagi. But klu ade org nak, harga i akan bagi ikut material, layers & finishing.

Utk my daughter blum buat lagi, but material dah ade..


Comel? Still open utk tempahan. Just send email to syalie@yahoo.com. Boleh bagi butir2 tutu yg dikehendaki (theme colour, waist measurement, length, how many layer).

Kalau i nak pakaikan anak i utk jalan2, i akan buat 1-2 layers je. Pakai dgn simple romper. Sebab 3 layer ni sarat sikit. Sesuai utk party or costume parade.


Will update more picture next time... da!


3 layers & 3 colours
Waist : 16" / Length : 12"
Embellishment : Small rose bud


- Sold -

HOW TO ORDER CAKE POPS

Kindly contact me :

Handphone :
017-3495488 (Syaliza)

Email :
syalie@gmail.com 

syalie@yahoo.com


Note: Please place your order atleast one (1) week in advance

**********************************************************************

Please provide me with the details below when sending sms/e-mail:-

Name :
Contact No :
Pick-up date :
Pick-up time :


Quantity :
Package :
Flavour : Vanilla / Strawberry / Chocolate
Choc Coating : White Choc / Pink Choc / Dark Choc / Green Choc / Blue Choc (NEW!) / Yellow Choc (NEW!) / Red Choc (NEW!)
Theme :
Occasion :

*************************************************************************

PICK UP POINT

Weekdays
10am - 5.30 pm :
Masjid Kg. Baru, Kg. Baru, Kuala Lumpur.

Weekend / Public Holiday / After office hour (7pm)
Tesco Puchong


(pls sms me 1 day before your pick up date,as a reminder of your order and also to confirm pick up time)

*************************************************************************

NEW PRICE


Package A
1 tone chocolate with simple coating & topping
(Standard cake pop)  + clear plastic packaging & wired band
= RM 2.50 per pc

Package B
2 tones chocolate with simple coating & topping
(Lollicakes)  + clear plastic packaging & wired band
= RM 3.00 per pc

Package C
3D Character Cake Pops with coating & topping
(Exp: Chic, Cat, Mouse) + clear plastic packaging & wired band
= RM 3.50 per pc




*************************************************************************

PAYMENT

Payment only in Ringgit Malaysia (RM)

1. Place your order

2. Please wait for my full quotation and confirmation email before making any payment.

2. Full payment for cake pops RM150 and below.

3. Account details will be given in the confirmation email. Via Maybank only.

Please take note, if customer failed to make full payment by the given date ( in confirmation email ), your order will be considered unconfirmed and might be cancelled if the day you selected is fully booked by other customer.

Newer Posts Older Posts Home

Related Posts with Thumbnails